Alles over de OV-chipkaart

Treinacties via de ov-chipkaart?

Bij de meeste treinacties kun je jouw ov-chipkaart niet gebruiken. Als je dus vooral reist met kortingsacties, dan is de vraag of een persoonlijke ov-chipkaart wel nodig is.

Bij de HEMA, Blokker, Albert Heijn en Kruidvat zijn in elk geval nog nooit treinkaartjes verkocht waarvoor een persoonlijke ov-chipkaart nodig was. Op NS zijn er tot nu toe wel enkele aanbiedingen geweest waarbij het goedkope treinkaartje wel via de ov-chipkaart leverbaar was. Bij die treinacties was het echter ook mogelijk om het kaartje te krijgen als e-ticket.

Vooral bij de bus, tram en metro ben je duurder uit als je geen ov-chipkaart hebt. Bij de trein is er bijna altijd een alternatief. Ondanks dat je voor treinreizen de ov-chipkaart misschien niet nodig hebt, is het best handig om er toch één te hebben. Maar als je de kaart weinig gebruikt en normaal gesproken reist met goedkope treinkaartjes, dan kun je misschien ook overwegen een anonieme ov-chipkaart te kopen. Het voordeel daarvan is dat je die ook kunt uitlenen.